donderdag 24 april 2014

Muziek en inspiratie

Al een tijdje zat ik er aan te denken. Toen ik jonger was vooral, in de tijd met Esmée Denters dat iedereen ineens een youtube-account aan ging maken in de hoop ontdekt te worden door muziekproducers en platenmaatschappijen. Zoiets leek mij ook wel wat, gewoon wat gegil op het wereld wijde web gooien en zien waar het eindigt. Vandaag heb ik dat ook eindelijk, een paar jaar later, daadwerkelijk gedaan. Wel niet op youtube, zo'n filmpje erbij leek me een beetje ingewikkeld haha. Wel een Soundcloudje! Geen idee hoeveel ik hier op ga gooien maar de paar uur dat ik het nu heb vind ik het uiterst geinig. Leuk ook wat voor dingen anderen erop zetten. Mocht je benieuwd zijn geworden naar mijn gejengel, klik hier.
Mijn keyboardspel laat nog wel te wensen over af en toe maar dat doe ik ook nog niet zo lang dus hé wat maakt het uit!

Verder kwam ik deze foto tegen en was ik verliefd:


Ik kreeg gelijk zin om mijn haar ook zo'n kleurtje te verven maar dat zal morgen wel weer overgewaaid zijn dus daar wacht ik maar even mee.. Zo'n shoot komt er sowieso een keer!

woensdag 23 april 2014

Berlijn, numero 1

Time flies when you're having fun, en dat is zeker waar! Een halve week geleden kwam ik alweer terug uit Berlijn maar ik heb nog niet de tijd gehad om er een postje over te schrijven. In elk geval voor iedereen die er nog nooit is geweest: gaan. Sowieso voor de cultuur en geschiedenis maar ook zeker voor de mode. In Berlijn geeft niemand er een bal om hoe de mensen denken. Zo zag ik meerdere keren iemand met spikes (je weet wel: het haar verdeelt in minstens 5 enorme stekels van twintig centimeter, het liefst ook nog met een kleurtje. Groen ofzo) ja heus waar, ze bestaan dus nog! Omdat ik er nooit eerder was geweest heb ik me deze dagen op de bekende geschiedenis-dingen gefocust maar eigenlijk zou ik nog een keer terug moeten voor de mode. Wat zeg ik, één keer..

Ik heb wel zo ontzettend veel foto's gemaakt dat ik ze in berichten ga verdelen anders worden jullie helemaal gek haha, deze eerste post laat een oude grensovergang tussen Oost- en West Berlijn zien. We zijn er op de heenweg even gestopt en op de terugweg hebben we er een rondleiding gekregen. Het was best een beetje creepy omdat zelfs de stoeltjes er nog stonden zoals vroeger, alsof de mensen er net afgestapt waren en elk moment weer terug konden komen. Ik heb geprobeerd dat gevoel ook in de foto's vast te leggen:










Dat hekje.. Brr, het lijkt zo heel langzaam dicht te vallen achter iemand.
Zijn jullie weleens in Berlijn geweest?

woensdag 16 april 2014

125 kapsels op een dag

Zo, het is nog vroeg maar voor ik in de auto stap naar ons gezellige buurlandje wilde ik nog even laten zien wat ik gisteren heb gedaan, dat was namelijk zo cool! Ik ging met Meltem mee naar haar haarstyling-opleiding als haarmodel. Ze had iemand nodig met kort haar en tja, dat heb ik toevallig natuurlijk.
We reden samen naar Amsterdam en daar ging ze met haar klasgenoten aan de slag. Ik heb in no-time heeel veel verschillende looks gehad, de leukste heb ik even voor je op een rijtje gezet:


Ik vind zelf de allerlaatste het leukst en ik ga zelf ook proberen een keer zo'n 'krullen hanenkam' te maken. Het is een erg pijnlijk werkje, waarbij je haar om schuifjes draait en dat dan vervolgens zo dicht op de huid vastzet dat je denkt dat er hele plukken haar uitvallen maar het resultaat is het waard vind ik. Ook kwam dit ding er bij voor: een droogkap. Ik voelde me wel een soort Einstein met een enorm hersenoppervlak (overigens ook een kei-charmante foto natuurlijk).


En voor nu: Op naar Berlijn! Fijne dag iedereen :)

vrijdag 11 april 2014

Projectjes en Berlijn

Zo, het is even saai geweest op mijn blog omdat ik ziek was. Nog steeds ben eigenlijk maar aangezien ik dit weekend weg ben en toch écht jullie tips nodig heb voor volgende week, hier alsnog een bijpraatpostje.
Als ik ziek ben gaat mijn creatieve brein altijd extra hard werken lijkt wel, heel lullig natuurlijk want dan kan ik er vrij weinig mee omdat de rest van mijn lichaam niet meewerkt haha! Ik heb de dingetjes maar gauw even opgeschreven en uitgetekend en hopelijk begrijp ik het dan straks nog als ik helemaal fit ben.


Het eerste heeft in elk geval te maken met deze tekening die ik een paar jaar geleden maakte, ik ben benieuwd of het lukt wat ik in mijn hoofd heb!


Verder hebben jullie deze foto al eens voorbij zien komen, ik bleef er maar naar kijken en dacht: weet je, ik ga dit gewoon ook proberen. Ik ga zelf een grote jurk maken en er een prachtmodel instoppen. Ook hier ben ik heel benieuwd naar, ik hou jullie op de hoogte.

Ennn last but not least: ik ga volgende week naar Berlijn. Gezellig touren met m'n paps als een verlaat, heeel verlaat soort examencadeau. Ik heb al een ideaal boekje aangeschaft maar misschien weten jullie nog leuke plekken die we echt niet mogen missen, of coole shootlocaties, let me know!

maandag 7 april 2014

Knutselen met zoetigheid

Zaterdag hadden mijn zusje en ik een erg leuke dag, we gingen namelijk naar een taartworkshop van Dr. Oetker en CupCake Queen. Ik ben geen kei in bakken of taarten versieren (de workshop was vooral het laatste) maar mijn zusje wel, en omdat met een actie de tweede persoon gratis kon, hadden we wel zin om iets leuks te gaan doen samen.


De tafel stond vol met lekkers en er lagen toen we binnenkwamen al drie lagen taart klaar. Die moesten we op elkaar doen met botercrème ertussen. Daarna moest er ook botercrème op de taart en aan de zijkant. Nu moest de marsepein of fondant uitgerold worden en erover heen gedaan worden, dat was de basis voor het knutselwerk. We kregen leuke tips hoe je bijvoorbeeld een roosje heel gemakkelijk kunt maken van marsepein en er waren handige tools waar je mee leerde werken. Zoals ik al zei ben ik er geen ster in, dus ik ging voor een simpel tafereeltje.


Kun je zien wat het is? Haha het is een dingetje tussen m'n vriend en mij en omdat dit nog een soort van makkelijk was, heb ik hiervoor gekozen. Voor iedereen die het niet goed zit: een 'kikker' en een 'beertje' met wat versiersels er omheen. Oja, en roze hondenbrokken aan de zijkant bij wijze van bloemen.
Mijn zusje daarentegen was een stuk beter, die ging gelijk lekker aan de slag met een chocoladestift.
Ze heeft mij al beloofd dat ze mijn verjaardagstaart gaat maken dus ik ben heel benieuwd hoe die eruit komt te zien. Volgens mij gaat zij echt nog wel hele gave dingen maken als ze zo doorgaat!


Na afloop kregen we nog een goodiebag van Dr. Oetker met een lekkere chocolademousse voor in de magnetron en wat leuke boekjes. Ik denk dat ik die mousse vanavond even meester ga maken in combinatie met een bakje aardbeien, even een kleine pauze in mijn afvalmanieren. De workshop is erg aan te raden, en volgens mij loopt de 'tweede persoon gratis'-actie nog steeds dus als je twee Dr. Oetker producten koopt met een actiezegel kun je zo aanschuiven bij een workshop. Ik zeg doen!

donderdag 3 april 2014

Witte pastasaus


Vandaag mocht ik weer koken en omdat we erg vroeg aten zet ik alvast een klein receptje op mijn blog voor alle mensen die nog niet weten wat ze moeten eten haha. Ik zet voor jullie neer hoe ik mijn pastasausje dit keer heb gemaakt, het is namelijk zo makkelijk!

Ik heb crème fraîche, (gedroogde) bieslook en aardappelkruiden gebruik.


De crème fraîche heb ik verwarmd, toen het warm was héél wat bieslook erbij gegooid en doorgeroerd. Daarna heb ik de aardappelkruiden erin gedaan, steeds een beetje om weer even te proeven of het al lekker was of niet.
That's it. Super-simpel dus! Verder had ik er gehakt bij en wortels en kool (maar dat waren kliekjes die op moesten, je kunt er alles doorheen gooien wat je lekker vindt natuurlijk) Ik denk dat het ook erg lekker is met ham of andere soorten vlees. Qua pasta heb ik voor macaroni gekozen, maar ook daar kun je natuurlijk in variëren.


(Ik moet duidelijk geen kok worden want op mijn bord wordt het altijd een rommeltje..)
Eet smakelijk!

woensdag 2 april 2014

Inspiratie: spelen met stof

Eens in de zoveel tijd ga ik op zoek naar inspiratiefoto's, maar even in de veronderstelling dat je daar nooit genoeg van kan hebben. Zo heb ik er inmiddels heel wat. Vandaag dacht ik: ik doe het anders, ik bekijk mijn inspiratie-map eens goed om mijn geheugen op te frissen. En dat was inderdaad wel nodig. Er staat veel in waar ik het bestaan niet eens meer vanaf wist! Ik heb gelijk even wat series gemaakt, en één daarvan wil ik graag aan jullie laten zien:








In deze foto's wordt zo prachtig met de stoffen en rokken gespeeld dat ze een heel eigen leven lijken te leiden. Ook ik wil graag eens zoiets proberen uit te werken, dus bij deze gezocht: huge stoffen/jurken en een model met heel, heel, heeel veel geduld. Haha!